03 June 2008

Demam Tag Kembali!

Salam perjuangan...cool

Ya, demam tag kembali...@nangis

Kali ini ana ditag pula oleh junior biomedical science dahulu...@blink

Mari kita lihat apa soalan - soalannya...

1. 7 FAKTA TENTANG SAYA
2. 7 PERKARA MENAKUTKAN SAYA
3. 7 LAGU BUAT MASA SEKARANG
4. 7 PERKATAAN YANG SAYA SELALU SEBUT
5. 7 PERKARA AMAT BERNILAI
6. 7 ‘PERTAMA KALI’ DALAM HIDUP SAYA
7. 7 BLOG YANG DIPILIH


7 FAKTA TENTANG SAYA

  • Anak sulung daripada 2 adik beradik
  • 3 kali bergelar 1st Year Student
  • 3 Universiti untuk 1st degree
  • Kereta, motor, kapal air, kapal terbang, kereta api semua dah naik
  • Memahami 4 bahasa (Melayu, Inggeris, Indonesia dan Arab)
  • Bakal melanjutkan pelajaran di UIA Gombak
  • Adik angkat Dr Badri Najib


7 PERKARA MENAKUTKAN SAYA

  • Takut untuk berasa selesa dengan tahap keimanan kerana banyak berbuat maksiat...
  • Takut amalan tidak diterima Allah
  • Takut taubat tak diterima Allah
  • Takut syirik khafi
  • Takut tak sempat study (last minute study la ni)
  • Takut tengok umat Islam murtad ramai2
  • Takut saudara di Palestin dakwa ana di Akhirat kelak


7 LAGU BUAT MASA SEKARANG

  • Adakah Kau Lupa - Alarm Me
  • Pemuda Kahfi - Izzatul Islam
  • Bingkai Kehidupan - Shoutul Harakah
  • Hai Mujahid Muda - Izzatul Islam
  • Kehidupan - The Zikr
  • Merah Saga - Shoutul Harakah
  • Intifadhah - Rabbani


7 PERKATAAN YANG SAYA SELALU SEBUT

  • Adede...
  • Astaghfirullah...
  • Macam2 la korang ni...
  • Aik???
  • Tumpang tanya!
  • Aisey rosak program...
  • Sebentar mi!


7 PERKARA AMAT BERNILAI

  • Iman
  • Ibu bapa
  • Sahabat seperjuangan
  • Adikku
  • Guru - guru
  • Madrasah Al Hidayah
  • Blog Shoutulhaq


7 ‘PERTAMA KALI’ DALAM HIDUP SAYA

  • Pertama kali dapat no 1 darjah lima
  • Pertama kali attend interview (JPA)
  • Pertama kali ada blog sendiri (2007)
  • Ada motor sendiri (KARISMA) - Sem 1 Biomedical Science degree UIA
  • Join society di Asasi UIA PJ (PRESSS)
  • Pegang jawatan besar di Makassar (Exco Kerohanian PKPIM, AJK Imegresen Batch 07)
  • Kerja sampingan (mengecat tulisan khat di Surau dengan Anwar)


7 BLOG YANG DIPILIH



Semoga blog2 yang ditag tidak berasa susah hati ingin menjawab soalan2 ini...:puppyeyes:

10 comments:

  1. bad, nanti ak blk langkaawi ak wat.hehehe

    ReplyDelete
  2. salam perjuangan...

    ok min...

    mu g langkawi wat gapo min?

    ReplyDelete
  3. salam perjuangan...

    to tuan caracol:

    haha, tag jgn tak tag!

    ReplyDelete
  4. bad,hehehe. sape junior biomedical science yang famous tuh.hehehe. bad, aku suke jugak lagu adakah kau lupa neh. tapi tak teringat mase nak letak aritu. huhu. takpelah.perkara dah lepas jgn diungkit lagi.hehe.

    lagi satu, time kite mengecat surau tu memang aku ingat smpai sekarang. time kasih krn mengingatkan aku lg :)

    ReplyDelete
  5. salam perjuangan...

    to anwar yassin:

    haha, ko famous ke?

    erm, boleh la nk kte famous... :P

    ya, hasil pendapatan pertama akan ku kenang sampai bila2x :)

    ReplyDelete
  6. menarik tul part cat tulisan khat :)
    Bad, lama as tak melawat..he

    ReplyDelete
  7. salam perjuangan...

    to nmz / as/ hasanah :

    haha, ist experience praktikal...between ustaz yang kitorg tolong2 masuk paper... :$

    ReplyDelete
  8. ak p honeymoon la bad.hehehe..da blk dh pun

    ReplyDelete
  9. > amin

    hoho... mcm2 la ko ni...

    nt dh jwab gitau ye...

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Salam perjuangan.

Terima kasih kerana sudi membaca artikel ini. Segala isi kandungan blog ini merupakan serba sedikit perkongsian ilmu, pengalaman dan pendapat penulis.

Para pembaca diizinkan untuk berkongsi bahan-bahan blog ini dengan syarat dikekalkan link kepada blog ini.

Sebarang nasihat, komen, kritikan membina dan teguran berhikmah untuk penambahbaikan blog ini amatlah dialu - alukan.

Terima kasih.