09 June 2008

10 HABITS OF A UNIVERSITY STUDENT

Salam perjuangan...encem


Erm, nampaknya demam tag masih belum kebah lagi... minum

Kali ini ana ditag pula oleh blogger uia yang baru ana kenal...

10 HABITS OF A UNIVERSITY STUDENT

tag by: wanie sk:)

I've watched a programme at astro where a reseach has been done to see some habbits of university students and here are the top 10:

  • sleep
  • makan maggi
  • stay up
  • last minute assignment
  • dating
  • main game
  • tgk movie
  • afraid of seeing the lecturer for CH
  • lazy to wake from sleep
  • last minute study

1) sleep

Ana punya style bukan tidur sampai tak pergi kuliah tapi, ana jenis yang tidur dalam kelas sama penyakit dengan ustaz hasrizal terutamanya kalau ana tidur lewat malam sebelumnya @ lecture kurang menarik. tapi dulu la, sekarang insya allah dah hilang dah kot penyakit2, hehe...
:males:


2) makan maggi


Ana memang tak suka makan maggi, tapi semasa di Indonesia, selalu makan maggi kalau tiada duit / boring makan nasi. Semua mee orang Makassar maknanya Maggi kecuali mee pangsit...


3)
stay up

Ana memang jenis yang boleh stay up sampai pukul 4 pagi (study / main game), bukan cam nuarx, pukul 12 pun dah sengguk2...hehe tapi nanti kena qadha la lepas subuh...napping time kuliah la jawabnye...


4) last minute assignment


Ini pun satu lagi tabiat buruk ana, semoga tak berulang lagi... haha, teringat suatu ketika di Unhas (Universitas Hasanuddin), terlewat hantar tugasan gares (gagal respon) kepada senior kena denda untuk buat tugasan telat (terlambat hantar) pulak...


5) dating


Alhamdulillah, ana tak pernah dan tak mau terlibat... huhu... jelir


6) main game


Ini cerita lama, tapi sekarang dah taubat dah...Banyak jenis PC games yang ana dah pernah main...sampai pukul 4 pagi pun tak sedar...


7) tgk movie


Kadang2 la...ana minat anime naruto, bleach etc...


8) afraid of seeing the lecturer for CH


Bukan takut tapi jarang2 jengah bilik lecturer, insya allah lepas ni ubah perangai...


9) lazy to wake from sleep


Applicable time cuti je...susah tidur awal, susah jaga awal...


10) last minute study


Haa...last but not least, terutama Unhas... sampai sebelum masuk exam hall pun sempat lagi belek nota & discuss dengan kawan2...


Nasib baik tiada peraturan perlu meletakkan berapa banyak blog yang harus ana link kan, kalau tak pening juga nak pilih kawan2 yang baru kena tag...

Ana pilih:

Zaini_jb
Dhanysarip
Yazid
Iman
Nur liyana che osman

14 comments:

  1. assalamualaikum...hehe. banyak rahsia ustaz bad kite yang aku tak tau lagi. eh. bad, aku tido awal sebab nak tumpu dlm kelas ek. Kalau takde kelas esoknye...masih ada solat subuh menanti.hehehe.

    ReplyDelete
  2. > nuarx

    waalaikumsalam...hehe, erm, ok2 usul YB diterima... :)

    ReplyDelete
  3. fuad .ak.a Mrhypo6/10/08, 11:47 AM

    salam bad
    x sangka bad
    antu game jugak
    hehehehe...
    erm..
    aku ader koleksi naruto
    nak ke :)

    ReplyDelete
  4. > fuad:

    hehe, dolu2 ada la...

    eh, ni fuad jahaya ke?

    ReplyDelete
  5. pendedahan yang berani.Heheh

    ReplyDelete
  6. > amin:

    Berkatalah benar sekalipun kebenaran itu pahit... :P

    ReplyDelete
  7. do i have to complete this tag? hehe.. dah lama dah tak bukak blog.. thats why lambat reply.. sorry... busy with exam.. (last minute jugak??) hehe..

    ReplyDelete
  8. > nur liyana che usman:

    ana tak paksa untuk jawab...

    bila2 free jawab la...

    good luck exam... :)

    ReplyDelete
  9. huu..Bad, geras dengan telat tu singkatan ke atau memang sebut czmtu :D

    Rancangan kat Astro tu pertandingan rekacipta video. Video pasal ni sgat kreatif die nye presentation even mcam cincai je. Hehe. Tapi hard effort nampaknye :)

    ReplyDelete
  10. > nmz:

    huu..Bad, geras dengan telat tu singkatan ke atau memang sebut czmtu :D

    gares dengan telat 2 singkatan yang orang indonesia guna.

    gares = gagal respon (gagal kuiz sebelum masuk lab)

    telat = terlambat hantar assignment gares2

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. habit men game ngn last minute assgmnt xleh kikis lg..cane ni..

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Salam perjuangan.

Terima kasih kerana sudi membaca artikel ini. Segala isi kandungan blog ini merupakan serba sedikit perkongsian ilmu, pengalaman dan pendapat penulis.

Para pembaca diizinkan untuk berkongsi bahan-bahan blog ini dengan syarat dikekalkan link kepada blog ini.

Sebarang nasihat, komen, kritikan membina dan teguran berhikmah untuk penambahbaikan blog ini amatlah dialu - alukan.

Terima kasih.